dinsdag 22 mei 2007

singapore duur!!!

Hallo allemaal,
Hier een bericht uit Singapore, onze laatste stop in Azie.
Na het mooie Kuala Lumpur hadden we hoge verwachtingen van Singapore. Dat wil zeggen schoon/modern/luxe en makkelijk.
Met de trein ging de reis erg snel.
Het vinden van een onderkomen leek ons ook niet zo moeilijk.
Meteen maar met de metro naar Little India gegaan. Hier zouden de goedkoopste guesthouses zijn (volgens de lonely planet). Nou de metro was echt super schoon, maar toen stapten we in little India uit. Niets meer te zien van de schoonheid van Singapore. Een en al afval op de straat en enorm druk. Bovendien alleenmaar indiërs. Alle guesthouses zaten vol voor de komende dagen. Dat was dus balen. Toen maar eens wat rond gebeld en na 3 uur zoeken eindelijk 1 gevonden. Veel te duur, maar ja we moesten wat. De volgende dag een goedkopere kamer genomen. Singapore is echt veel duurder dan de rest van Azie, gewoon westerse prijzen. We moeten hier nog wel 7 dagen blijven, dus een aanslag op onze bankrekening.
En vandaag eindelijk een goedkoper gusthouse gevonden. Het was wel erg stoffig, maar dat heeft Sander als echte huisman even schoongeveegd. Singapore is wel schoon, maar alleen in het het hart van het centrum, eromheen vinden we het niet super schoon ofzo.
Ze hebben hier wel een erg mooi strand. Daar gaan we morgen dan ook lekker ff zonnen.
Verder nog lekker relaxen want over een paar dagen zijn de 8 weken alweer voorbij en moeten we terug naar de harde werkelijkheid. haha.

Tot over een paar dagen.
x ons.

ps: Wen, mn tas zit al vol en het geld is op, maar de volgende keer gewoon in Kuala Lumpur shoppen ipv Arnhem? haha.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou Sander je ziet er ondanks alles nog wel vrolijk uit. De vloer lijkt overigens ook wel schoon, of heb jij dat al gedaan.

Nou wij vinden het niet erg dat je weer terug komt. Kan onze vakantie eindelijk beginnen.

Nog een paar prettige dagen toegewenst. Zorg maar dat je nog even aansterkt na alle
(in)spanningen, dan kun je meteen weer flink op z'n Hollands aan de slag.

groet,

Johan

Anoniem zei

He lieve allebei,

Mooie foto Sander ;)

Jemig het gaat nu echt snel he, kan me voorstellen dat het nu wat raar gaat voelen. Waarschijnlijk zin om weer terug naar NL te gaan, maar je weet ook wat je achterlaat. Misschien zijn jullie nu wel besmet met he reis virus en komen er nog vele reizen na deze prachtige, bijzondere reis:)

Wij kijken er in ieder geval erg naar uit om jullie weer te zien!!

Hier alles oke..
Pieter is maandag begonnen aan zijn eerste dag, veel indrukken alles anders, maar goede eerste indrukken.

We hebben net een foto reportage gehad, ha,ha Careon( de organisatie waarbij wij voor levensloop sparen) heeft Pieter laatst geintervieuwd over onze geplande reis. En vandaag eind van de middag zijn ze foto's komen maken, een fotograve en de ontwerper van het krantje zeg maar waar we in komen te staan.
Wij hadden zoiets van in een kwartier een paar foto's maken en klaar...maar.. we zijn zo'n 2.5 uur bezig geweest. We zijn naar de Ijsel gegaan, op de dijk, en daar zijn de foto's gemaakt, en later nog wat thuis, echt zo'n grappige ervaring en ook leuke mensen...
Dus we zijn erg benieuwd hoe het eruit gaat zien, ha,ha.

Jullie nog even heel veel genieten!!!

Kus van Pieter en Claudia

Anoniem zei

He Karin en Sander

Leuke verhalen! Veel beleefd dus in die 8 weken!!
Tijd is wel snel gegaan, of niet?
Geniet nog even van de laatste dagen!
Karin, spreek je gauw weer in zwolle!

Groetjes Rianne Dijk

Anoniem zei

Liever Sander en Karin.

Leuk om te zien dat je nog steeds een stoffer en blik kan hanteren na 8 weken vakantie. Dan komt straks het gewone leven niet zo hard aan. Jammer dat het daar nu zo duur is, maar aan de andere kant wen je op deze manier wel weer aan de prijzen hier in Nederland. Geniet nog maar lekker van deze laatste dagen en hopen dat we jullie binnenkort weer op Nederlandse bodem kunnen begroeten.

Veel liefs Jack en Marianne.

Wendeliene zei

Hallo reizigers,

Nog 5 dagen en dan zijn jullie weer in jullie eigen koude kikkerlandje. Nou ja, koud... Vandaag was het super lekker weer. Hopelijk wordt het Pinksterweekend ook mooi, maar ik heb zo mijn twijfels...

We hebben gisteren dus weer naar een huis gekeken, maar ook deze keer kregen we niet het "jahoe"-gevoel. Gewoon maar blijven proberen!

Sander, Camiel heeft aan je gedacht op de RAI onlangs hoor. Hij heeft iets geweldigs meegenomen. Mag ie dan wel weer op je verjaardag komen??? Hi hi...

Ka, we shoppen volgende keer inderdaad maar in Kuala Lumpur. Lijkt me een prima alternatief voor Arnhem, haha.

Hey, geniet nog ff van jullie laatste dagen daar!

Liefs, Wen & Camiel

Anoniem zei

Ha die Karin en Sander,
Zal wel even slikken zijn als jullie straks echt weer terug moeten, of niet? Ik vond Singapore een erg mooie stad, idd wel duur maar wij begonnen daar vorig jaar dus dan is de overgang wat kleiner. Wij zaten ook in een veel te dure guesthouse in little india, haha. Je kunt wel lekker eten daar. Zijn jullie al in de botanische tuin geweest? En met de kabelbaan naar dat eiland met allerlei vrijetijdsbestedingsdingen? Singapore vond ik ook niet zo spectaculair als Kuala Lumpur. Die Twin-towers zijn toch echt een eye-catcher.
Wij zijn trouwens op hetzelfde Perhentian eiland geweest alleen zaten wij niet op long-beach. Idd erg idyllisch, heerlijk. Zou zo even terug willen maar dat kan helaas niet. Geniet er nog ff van en alvast een hele goede terugreis gewenst.
Groetjes Suzan

Anoniem zei

dag wereldreizigers.
Nog even een berichtje uit het warme Nederland. We vonden het wel leuk om te zien dat Sander het werken nog niet verleerd is. Trijnie en ik zullen er daarom morgenvroeg (vrijdag) voor zorgen dat jullie thuis niet direkt weer aan het werk hoeven. Zo werken we langzamerhand toe naar jullie thuiskomst. Voor jullie zal het wel een enorme omschakeling zijn, maar het is hier ook mooi.
Wij hebben net 3 leuke dagen in Duitsland gehad, als oppasdienst in het huis van Luuk en Roelie Pl. We hebben heerlijk gefietst en zijn een dag naar Bremen geweest, erg mooi.
We hopen dat jullie nog een paar leuke dagen zullen hebben en als we elkaar niet meer spreken een heel goede terugreis, en we zien elkaar maandag om 9.00 uur.
Kus ook van Paul, Anita.