dinsdag 1 mei 2007

Terug van onze wandeltrektocht.











Hallo allemaal,
Na 2 keer de reis uitgesteld te hebben zijn we gisteren aan onze 2 daagse wandeltrektocht begonnen. Toch maar vor 2 dagen gekozen ipv 3 dagen ivm ons tijdschema. (we kunnen maar max 30 dagen in Thailand zijn zonder visum). Gisterochtend om 9 uur opgehaald. We gingen met 5 andere meiden (sander had het goed voor elkaar)Na eten gekocht te hebben op de plaatselijke markt gingen we op weg naar de bergen. Eerst de olifantentocht gedaan. Wat zijn die beesten groot en mooi zeg. Het was best wel eng en niet echt comfortabel. Ze vonden onze bananen heerlijk en hebben ons veilig weer aan de grond gezet.
Toen weer en stuk verder gereden in een open truck. NA een wandeling van een half uur, bergopwaarts kwamen we bij de watervallen, waar we lekker konden zwemmen en lunchen.
Toen en bergtocht van 3 uur dor het oerwoud, bergopwaarts, behoorlijk pittig maar zeker de moeite waard. KArin ging als enige van de groep languit in een riviertje met haar heup op een stuk hout. Ja helaas is het genetisch bepaald dat ik zo klungelig ben. Heb nu echt een enorme blauwe plek op mn dijbeen/heup. Leuk gezicht als we volgende week die relaxweek hebben. haha.
Uiteindelijk kwamen we om 17.00 bij het dorp aan waar we zouden overnachten.
Na onze slappplaatsen te hebben bekeken kregen we en rondleiding dor het dorp. Overal renden kleine biggetjes, kuikentjes en honden rond.
Sander heeft en potje voetvolley met de bevolking gedaan.
De bevolking was erg aardig en gastvrij. Daarna een frisse douche (alhoewel een douche was het niet echt te noemen) genomen.
NA het eten werd het snel donker en hebben we het gezellig gemaakt met een kampvuur en kaarsen ivm geen electriciteit.
De kinderen hebben nog en lied voor ons bij het kampvuur gezongen. Ja en toen moesten wij natuurlijk ook. We hebben met ons zevenen i'll will survive gezongen. En ik gelof dat wij nog de meeste lol hadden.
Na een paar biertjes lekker naar bed. Eerst een beesten inspectie gedaan en de gaten in de klamboe gedicht. Apart om zo half in de openlucht midden in de jungle te slapen. Veel vreemde geluiden en daardoor niet echt goed geslapen. De volgende dag werden wij naar een andere groep gebracht (de rest ging 3 dagen doen) Weer een mooie wandeling gemaakt en uiteindelijk de bamboorafting gedaan. Dit was echt fantastisch. Het was vandaag labourday hier in thailand en iederen was naar de plaatselijke rivier gekomen om verkoeling te zoeken. het werd en groot watergevecht. Gewelding!!!! We waren doorweekt, maar dat is best lekker met deze temperatuur.Om 16.00 weer terug in chiang mai. We wachten nu op de nachtbus terug naar Bangkok. Vandaaruit gaan we meteen door naar Kanchanaburi waar we moie watervallen gaan bezoeken. Echt slapen zal het wel niet worden.
Vandaaruit zullen we opnieuw een bericht plaatsen.
Doei, doei.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo te horen en te zien zijn jullie allebei weer fit en enthousiast. Gelukkig maar.

Het moet een geweldige belevenis zijn enkele dagen met de plaatselijke bevolking door te brengen. Of dat nu de werkelijke wijze van leven is voor de Thais is maar de vraag overigens. Men laat natuurlijk zien wat de toeristen graag willen zien (over marketing gesproken).

Blauwe plekken. Trijnie kan er over meepraten. Afgelopen week viel ze met de fiets (reed achter tegen me aan toen ik moest afremmen) en zat ook onder de blauwe plekken. Verder liep het goed af.

Gisteren met enkele motorrijders uit de Oosterboer een motortoertocht door Drenthe gemaakt. Het is inmiddels zo droog dat we onderweg zo nu en dan werden gezandstraald. We hebben de Hondsrug en omgeving verkend. Voor de meeste meppelers blijkt dit een redelijk onbekend gebied te zijn.

PSV is landskampioen geworden. Tot 5 min. voor het eid van de wedstrijd was het ook nog mogelijk dat Ajax of AZ kampioen zou worden. Zo spannend was het nog nooit.

Veel plezier verder en laat snel weer iets van je lezen en zien.

groet,
Johan

Anoniem zei

Hoi,

Wat fijn dat het leuk was! Jullie hebben het volgens mij ontzettend naar jullie zin!

Geniet ervan!

Liefs Meike.

Anoniem zei

hey lieverds,

Jullie verhalen worden als maar avontuurlijker volgens mij, super om te lezen allemaal!!
Wat een belevenissen!!

Met ons gaat het allemaal oke, afgelopen weekend heerlijk genoten op Terschelling, lekker gerelaxed. Verder maken wij hier weinig spannends mee.

XX Claudia

Anoniem zei

He Hallo,

Bedankt voor jullie sms. het antwoord mijn stem is nog niet terug en mijn stijn zijn jeuk gaat het steeds beter.
Zo te zien gaat het met jullie ook erg goed. Ziet er allemaal gaaf uit zeg. Moest erg lachen om dat vallen, zo herkenbaar. Moest meteen denken aan mijn Ierland vakantie waar ik met bepakking en al uitgleed in de modder en op mijn buik terecht kwam. Zal inderdaad genetisch bepaald zijn.
gelukkig niets aan overgehouden zo te horen.

Het reizen werkt volgens mij aanstekelijk. ik las net dat Helma en Bas ook twee maanden gaan reizen, ook naar Azië

Heel veel plezier verder.

Liefs Annet

Anoniem zei

Nou, nou, het wordt wel steeds spannender. Hopelijk kunnen jullie over enkele weken weer wennen in NL. De foto's zijn erg leuk en jullie verhalen fantastisch. Jammer van Karin's blauwe plek, maar zorg ervoor dat er niets ernstigs gebeurt. Kunnen jullie het allemaal nog verwerken? Het is echt helemaal super.
Ook hier is alles prima. Wij zijn een dag thuis, en dan weer op pad, ergens fietsen met het mooie weer hier. Heel jammer, dat we jullie berichtje te laat gelezen hebben op op MSN te kijken (maar jullie verwachten ook niet anders van ons). We hoorden dat Wouter jullie vanmorgen wel had gesproken.
Vrijdag hebben we noodgedwongen een nieuwe T.V. gekocht, de oude begaf het tot vreugde van Paul en Wouter. Wel even wennen aan zo'n nieuwe tv.
















we wensen jullie weer een heel goede reis verder, en heel veel plezier.

Anoniem zei

Hoi Karin en Sander,

Wat een verhalen zeg! Erg leuk om te lezen.
Weer helemaal hersteld van het ziek zijn, en nu weer volop genieten van het avontuur.

Karin, zoals je misschien al gehoord hebt, ga ik ook weg op B5. Ik ga nl werken als specialistisch longverpleegkundige. (ja, ik was degene die gesolliciteerd had, gelukkig dat je niks gevraagd hebt aan Elly tijdens de VIM vergadering, haha)
Zo, ben je weer even op de hoogte.

Misschien kunnen we ons afscheidsfeest samen vieren, met Hans er ook bij. Ook kunnen we dan samen een cadeau kopen voor de afdeling!

Geniet van jullie verdere reis en ik volg jullie verhalen.

Groetjes Dominique (je ex-collega)

Anoniem zei

Hey Karin en Sander!

Leuk al jullie verhalen te lezen! Vooral omdat sommige dingen (vooral Thailand) mij bekend voorkomen! Leuk om de foto's te zien! Geniet er nog even van! Lfs,