woensdag 18 april 2007

Indrukwekkend!!!!!!

Hallo allemaal,
Inmiddels weer een bericht uit Bangkok.
Cambodja was voor ons een echte cultuurschok. De Tempels van Ankor waren erg mooi en indrukwekkend. Vooral de Tempel uit de film Tomb Raider, met al die mooie bomen die er op een hele bijzondere manier overheen gegroeid waren. Het land was erg arm en met niets te vergelijken wat we ooit hebben gezien. Onze gids heeft ons veel verteld over het land en de historie ervan. ook hoe het was om in Cambodja te leven onder het regiem van Pol Pot. Hij had zelf ook meegevochten. Om wat voor het land en de toekomst ervan te doen, heeft hij nu een kindertehuis van 22 kinderen. Het land is nog erg corrupt en het valt soms niet mee om dit tehuis staande te houden. Daarnaast geeft hij de kinderen les. Ze hadden nog geen website voor dit project en het greep sander zo aan dat hij heeft besloten een website voor hun te maken. (wie had dat nu verwacht een weldoender). Het hotel was mooi, met vanaf ons balkon uitzicht op het zwembad. We waren benieuwd naar het andere uitzicht (vanaf de gang) en tot onze grote schrik zagen we hier grote krokodillen, niet 1 minstens 40. En niet goed afgeschermd met mega hekken. Nee gewoon allemaal houten hekken eromheen. Wanneer er een boos was en er tussenuit zou breken dan lag hij dus mooi in ons zwembad he. bbbbrrrrrr. Op de dag van vertrek werden we door scooters opgehaald. Met onze grote rugzakken op de rug achter op zo'n scooter scheurden we door siem reap naar onze bus. We dachten dat we op de heenweg weinig beenruimte hadden, nu kon karin niet eens recht zitten en sander legde zijn benen in het gangpad met onze duitse buurman van bijna 2 meter. nee echt veel ruimte hadden we niet. 1 voordeel we zaten zo klem dat we door het gehobbel ook niet door de hele bus werden gegooid. Er zaten twee mensen teveel in, dus moesten wij er bijna uit midden in de rimboe (halverweg de reis) maar gelukkig mochten we uiteindelijk nog mee. In bangkok aangekomen snel en makkelijk een guesthouse gevonden (ja het is over met de hotels) voor 10 euro per nacht hebben we een prima kamer met airco. Het omschakelen van luxe naar minder luxe onderkomens gaat zonder slag of stoot. Vandaag een relax dag gehouden, veel geslapen. Op weg hierheen heeft karin haar eertse rat gezien. de rillingen lopen nog over haar rug. en de nagels zitten nog in sander zijn arm. Ja dat hoort er helaas ook bij en er zullen er nog wel een paar volgen.
Het is hier nog steeds erg heet, maar we wennen er langzaam aan. pap als jij het in Nederland al te warm vindt, is dit al helemaal niets voor jou.
Annet en Ard bedankt voor de foto. erg leuk.
We gaan nu bedenken wat we hier allemaal gaan doen.
Doei, doei.

ps: wij hebben niets over een overstroming gehoord, dus vertel????








15 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is pas avontuur, ratten en krokodillen, zonder helm achter op de brommer door het drukke verkeer en in de bush bush bijna uit de bus gezet worden. En daar hebben jullie dagen en geld voor moeten sparen. Mij niet gezien, ik lees er liever over.

Afgelopen zaterdag zijn er 35 mensen verdronken tijdens het zwemmen bij twee watervallen. Het waterpeil steeg plotseling. De watervallen liggen 700 km. ten zuiden van Bangkok en heten Sairung en Prai Sawan.

De temperatuur is hier inmiddels weer dragelijk. Moet ook wel want we moeten kunnen werken. In het weekeinde wordt het gelukkig weer 20 graden.

Veel plezier verder en pas goed op jezelf en op elkaar.

groeten van Johan

Anoniem zei

Hoi Sander en Karin,

Goh wat een verhaal!dat is zeker indrukwekkend. Jullie maken zo heel wat mee!
We vinden het erg leuk om jullie zo te volgen.
Geniet van jullie reis en van elkaar!

Liefs Kenny en Evelien

Anoniem zei

Hier is het trouwens ook niet alles. Fietsendieven in Almere, een dreigend begrotingdtekort voor de staat en de mieren zijn ook al weer in aantocht. Je zou bijna een verre reis gaan maken en de boel de boel laten.

Johan

Anoniem zei

Idd fietsendieven..........en ik was de pechvogel!!!
&^%$^%$##@%arggggg wat was/ben ik woedend....ik werk er hard voor en niet voor die mafkezen!!!
Net een nieuwe fiets gekocht, ik heb er 1 week op mogen fietsen...nu is hij al weer verkocht in de onderwereld ben ik bang. En ik was er toch al wel een beetje aan gehecht:(

Verder idd best zonnig weer! En ik vind het erg indrukwekkend wat mijn beste vriendjes daar in het verre azie meemaken! Ik vind het wel stoer Karin en Sander!
En die tempels zien er erg gaaf uit.

Waar gaan jullie nu heen? Die wandeltocht die Sander zo graag wilde????hihihi.

Liefs Meike.

Anoniem zei

Lieve Sander en Karin
Jullie beleven toch maar van alles.Daarbij vergeleken was Amerika maar kinderspel.
Vooral Cambodja vond ik spannend om dat daar in het recent verleden zoveel ellende is geweest moord en doodslag waar je zelfs bijna niet over wilt lezen.
Karin ratten kunnen niet echt veel kwaad en zijn bang voor mensen maar krokodillen zou ik maar op afstand houden.
Wij zijn vanmiddag om 3 uur op airport Groningen geland en na de post en e-mails gelezen te hebben
beginnen we ons weer wat thuis te voelen
Groeten Je vader en Moeder.

Anoniem zei

He Hallo,

Net Stijn in bed gestopt en nu even jullie berichtje lezen. Ja Jullie maken heel wat mee echt leuk om allemaal te volgen. wat dat betreft is het hier in apeldoorn best saai. Alhoewel, onze wijk schijnt ook niet helemaal veilig te zijn, crofty bommen achter ons huis en bij ons nieuwe station kun je 's avonds niet meer veilig over straat, mensen worden in elkaar geslagen. maar veder is hier alles ok. Was inderdaad warm, echt wennen. vandaag voelde het weer bijna koud aan. Morgen heerlijk een dag vrij.
Veel plezier verder nog.

Liefs Annet

Anoniem zei

Dus als dat personeel in dat hotel niet hard genoeg werkt, dan weten ze waar ze belanden...... Tussen de kroko's!!

Is ook een manier om je personeel gemotiveerd te houden natuurlijk.

kleineotter zei

Hoi reizigers,

Wat leuk om jullie belevenissen te lezen op deze site. Ik snap dat jullie een cultuurshock hebben gehad! Gelukkig is Thailand weer wat ontwikkelder als Cambodja, en Maleisie straks is helemaal weer netjes! Maar geef je oren, ogen en neus maar goed de kost dan kun je alles wat je tegenkomt opsnuiven. Wij proberen hier in Deventer Jasmijn aan de fles te krijgen, wil nog niet echt lukken helaas....

Heel veel plezier daar enne....geniet ervan!

Suzan

Wendeliene zei

Aloha wereldreizigers!

Wat een geweldige verhalen om te lezen op jullie weblog, helemaal top! Nu dus in Cambodja. Hoe is de temperatuur daar? Hier ondertussen weer gezakt naar 14 graden, prima werkweer dus. Was vorige week in Val Thorens wel anders! Klopt het dat ik geen foto bij dit bericht kan plaatsen om mijn ski-activiteiten te bewijzen? Nou ja, stuur ik ze wel per mail. Samen met de niet-publieke nieuwtjes zoals afgesproken, ha ha. Hey, nog veel plezier en geniet er lekker van!

Liefs, Wen & Camiel

Anoniem zei

Na het lezen van jullie verhaal kwamen de herinneringen van een film bij mij boven nml "Killing Fields" en gelijk liepen de rillingen weer over mijn rug.
Lief van Sander dat hij een website gaat maken, dat weldoenerschap zit in zijn genen.
Helemaal TOP.
Blijf genieten liefs Marianne.

Anoniem zei

Helden, naar mijn mening (je moeder) zeker. Al die verhalen en belevenissen; je begrijpt dat mij dus ook duidelijk de rillingen over de rug lopen. Toch vinden wij het fantastisch dat jullie dit doen.Nu even wat nieuws van het
thuisfront.
Wij zijn dus al weer in Meppel gewend, Het was heerlijk op Gran Canaria, echt vakantie. Vandaag is Paul weer even in jullie huis geweest, alles prima, geen bijzondere post, en hij heeft even de tuin verzorgd (is behoorlijk droog tot nu toe in Nl.) Vanmiddag was hij op het reisbureau en heeft daar met Anneke jullie berichten bekeken, ze vond het heel leuk en zal het aan Laura doorgeven. Paul gaat in oktober met Martin naar steengroeves in Vietnam. De oudjes willen ook mee kunnen praten met jullie. Morgen gaan wij met Alie,Koos, Jan, Henny, Coosje en Kees een dag wandelen op Texel, en zondag gaan we fietsen met Marianne en Jack. Het wordt weer mooi weer in Nl. (21 gr.)
We zullen de komende week extra aan jullie denken, want nu komt volgens ons een heel spannend gedeelte (kan het nog spannender?)
Je ziet, wij vervelen ons zeker niet, maar gelukkig op een rustiger manier.
We wensen jullie weer veel mooie dingen en vooral blijf genieten!!!
Liefs en een dikke kus van Paul en Anita.

Anoniem zei

Hallo daar.

Fijn om jullie verhalen zo te lezen. Blijven we toch een beetje op de hoogte wat jullie beleven. dat zal idd een cultuurschok zijn geweest in Cambodja!
Veel plezier nog en geniet van alles. O ja Karin, de ratten zijn echt banger voor jou dan jij voor hen. Die krokodillen daar zou ik bang voor zijn....

Groetjes Robert en Mariek

Anoniem zei

Hey Karin & Sander,
Wat een heerlijke avonturen die jullie beleven. Zulke ervaringen vergeet je nooit meer ... Bedankt voor de mooie foto`s op de site, geeft ons als thuisfront een beetje een idee wat jullie zien.
PS. Sander: M`n discipline om hard te lopen zakt hard in, hier geen krokodillen om lopen aan te sporen ...
Gegroet vanuit Zwolle

Anoniem zei

Ja ik had je nog ZOOOO gewaarschuwd, In die landen hebben ze wel eens wat ongedierte! Maar ratten zijn het probleem heus niet, die zijn net zo bang voor jou als jij voor hen! Kakkerlakken die in je slaap in je mond kruipen omdat ze houden van warme vochtige plekjes, well THAT is a problem! Leuk om jullie reis te kunnen volgen op deze manier, ik zou zo in jullie voetstappen achter jullie aan willen gaan!

Hier op B5 gaat alles gewoon zijn gangetje. Ik heb maandag mijn sollicitatie voor de MC-opleiding en ook Marloes en Irene wagen hun kans op één van de 4 opleidingsplaatsen voor september! verder blijft het natuurlijk spannend wie zometeen waar komt in de nieuwe samenstelling.
Well keep the good stories coming!

P.S. Hoe staat het ondertussen met jouw engels Karin?

groetjes Reinoud

Anoniem zei

he Karin en Sander natuurlijk.
Hier maar even een berichtje vanuit de isalatoko.
Leuk om alles van jullie te lezen wat jullie allemaal beleven.Leuk hoor!!.
Ben je al in een sauna geweest(denk aan de verhalen van Annemarie).
Je kunt ook weer hier komen werken, want het wordt mc natuurlijk. Dus denk er nog maar eens over.
He, de hartelijke groetn en we bliven je volgen, en een dikke kus van Annemarie.
Gr, Lizette,Annemarie, Marijke en Linda