zondag 15 april 2007

Warm, spannend en hobbelig

Lieve allemaal,

Hier weer een bericht uit cambodja. De reis leek ons van te voren al erg spannend en dat is het ook wel geworden. ''s ochtends moesten wij om 7: 15 bij het thais reisbureau zijn en we werden pas om 8:30 opgehaald (best moeilijk voor iemand die zo verschrikkelijk op de tijd is. zoals karin) Maar goed, off we go! De eerste bus reis tot de grens viel erg mee, het was een touringcar bus met airco. Tijdens deze trip konden we goed onze ervaringen van de laatste dagen verwerken. Dit was wel even lekker. Maar toen, de grens. We hadden ons visa al (veel te duur waarschijnlijk) in nederland gehaald om tijd en elende te besparen. Gelukkig maar want daardoor duurde het slechts een half uur. Karin en Sander waren naturlijk een van de weinigen die het thaise departure kaart niet in hadden gevuld, douanebeambte chagarijnig. Maar op zich ging dit wel. Echter daarvoor hadden wij op aanraden van onze bus chauffeur thais geld bij een ATM (pin automaat) gehaald omdat dit goed werd geaccepteerd in cambodja. Hij raadde ons aan om per persoon 6/7000 thaise baht op te nemen zo'n 150 euro per persoon. Beetje veel vonden de wantrouwende sander en karin. Dus eigenwijs als we zijn maar totaal 5000 bath opgenomen. Dit konden we in ieder geval weer gebruiken voor onze reis in thailand. Eenmaal in cambodja moest ik (sander) mee achterop een scooter (ZONDER HELM!!) naar een wisselkantoor want dezelfde bus chauffeur vertelde nu onder de druk van een wachtende bus dat je met thais geld in cambodja niets kan. Dus wisselen. Nadat de helft van de bus dit al had gedaan heb ik het ook maar gedaan maar gelukkig ook weer niet te veel. Later bleek dat we voor enkele euro''s waren opgelicht tijdens het wisselen. Gelukkig de rest van de die hard backpackers ook dus we voelden ons niet heel erg dom. Maar wederwom een goede les geleerd. De reis daarna was erg lang en warm. Een veel mindere bus zonder airco.
De zandweg was vol met hobbels en kuilen we raakten bijna met ons hoofd het plafond. Erg veel armoede gezien en het leek bij tijd en wijle wel afrika. Van de koeien hier is echt geen mals biefstukje te halen of komt het biefstuk van de varken???
Totaal bezweet en als enorme backpackers kwamen wij bij ons 4 sterren hotel aan. (voor een prikkie). Er kwamen gelijk 2 man op ons af om ons te weigeren maar toen we vertelden dat we al geboekt en BETAALD hadden mochten we toch verder. Wat een enorm luxe ding. Echt heel mooi met een prachtig zwembad. Vandaag naar 1 van de 7 werdeld wonderen geweest. (onze 2e) De tempels van Ankor Wat. Erg mooi, warm en indrukwekkend. Het verhaal hierover schrijven wij vanuit bangkok en ook de foto''s want we moeten hier nu stoppen.
oh Meike en Allard, we genieten erg van elkaar. Op de vakantie zijn we tenslotte op ons best. Maar nog geen 8e wereldwonder. (dan bel ik wel ff haha)

x ons.

p.s: we zijn momenteel niet bereikbaar op onze mobiel in bangkok weer.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hihihi,
Fijn dat jullie van elkaar genieten...!

We waren al een beetje ongerust over jullie, omdat in Thailand overstromingen waren. Fijn dus om wat van jullie te horen.

Voorzichtig daar!

Liefs Allard en Meike.

Anoniem zei

Hallo lieverds, Heel apart om vanaf de Canarisch Eilanden jullie te volgen. In vergelijking met jullie beleven wij niets, beetje luieren, boottochtje langs de kust, plaatsje bezoeken en dan s avonds uitgebreid buffet, en naar muziek luisteren in luie stoel op terras. Fijn dat bij jullie nog steeds alles goed is en jullie nog niet flauw van elkaar zijn. Dikke kus Psul en Anita. <